خانه / تغذیه سالم / خواص اسفناج و تاثیر آن در زیبایی پوست و مو

خواص اسفناج و تاثیر آن در زیبایی پوست و مو

 

خواص اسفناج

خواص اسفناج بسیار بوده و علاوه بر تاثیر در سلامتی در زیبایی پوست و رشد مو نیز موثر می باشد. اسفناج یکی از سبزیجات برگ سبز است که هزاران سال پیش در آسیای مرکزی و جنوب غربی آسیا کشت شده است. گرچه اسفناج در تمام طول سال در دسترس است اما بهترین نوع آن در فصل زمستان و اوایل بهار رشد می کند.

طبع اسفناج سرد و تر است. اسفناج را به صورت اسفناج خام در انواع سالاد و اسفناج پخته در انواع سوپ و آش و پلو استفاده می کنند. اسفناج بیش از دوازده نوع مختلف آنتی اکسیدان , و همچنین دارای فلاونوئید و کاروتنوئید هایی مانند: بتا کاروتن، لووتیان و زاکسنتین دارد، اسفناج همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی از جمله ویتامین C، ویتامین A و منگنز، روی،آهن کلسیم، سلنیوم ، کلروفیل و کلروپلاست می باشد. اسفناج حاوی مقادیر بالای کلسیم و پروتئین است که به عنوان جایگزین لبنیات و انواع گوشت در رژیم گیاهخواری و وگان استفاده می شود.

اسفناج- آنتی اکسیدان- فلاونوئید و کاروتنوئید
اسفناج –  آنتی اکسیدان –  فلاونوئید و کاروتنوئید

۱-خواص اسفناج برای پوست و جوان سازی پوست صورت

پیشگیری از سرطان, درمان بیماری قلبی, درمان دیابت, لاغری و کاهش وزن درمان پوست و مو, اسفناج غنی از آنتی اکسیدان هایی است که باعث تخریب رادیکال های آزاد در بدن شده و از پیری زودرس جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

 

ماسک اسفناج برای جوش صورت

آب اسفناج را با کمی آب ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

ماسک اسفناج-جوانی پوست
ماسک اسفناج – جوانی پوست

 روشن و درخشان شدن رنگ پوست و درمان آکنه و جوش صورت

اسفناج غنی از ویتامین K و فولات است که لک های پوستی را از بین می برد و باعث روشن تر شدن و درخشان تر شدن رنگ پوست می شود. نوشیدن آب اسفناج و استفاده موضعی از آن برای پاک سازی صورت و درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد. اسفناج غنی از آنتی اکسیدان هایی است که باعث تخریب رادیکال های آزاد در بدن شده و از پیری زودرس جلوگیری کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

اسفناح-پاک سازی -درمان آکنه
اسفناح – پاک سازی -درمان آکنه

ضدآفتاب طبیعی

اسفناج غنی از ویتامین های B بوده که به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی است. پوست را در برابر اشعه های مضر UV محافظت کرده و از سرطان پوست و آفتاب سوختگی پیشگیری می کند.

۲- اسفناج کاهش ریزش مو، تقویت رشد 

مقادیر بالای آهن و فولات موجود در اسفناج اکسیژن و خون بیشتری را به فولیکول های مو منتقل کرده و از ریزش مو جلوگیری می کند. اسفناج غنی از ویتامین های B،C و E، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای تقویت و افزایش رشد مو ضروری هستند..

اسفناج - ویتامین B،C و E- کاهش ریزش
اسفناج دارای ویتامین های ضروری مو

۳- خواص اسفناج برای لاغری و کاهش وزن

پروتئین موجود در اسفناج متابولیسم بدن را افزایش می دهد، هچنین تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای فیبر و تیلاکویید موجود در اسفناج باعث کاهش اشتها و کاهش پرخوری در افراد شده و به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.

۴- خواص اسفناج در زنان باردار و جنین

مقادیر بالای فولات موجود در اسفناج برای رشد مناسب سیستم عصبی جنین مفید است. همچنین مقادیر بالای ویتامین A موجود در اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار و  رشد ریه در جنین مورد نیاز است. آهن موجود در اسفناج برای درمان کم خونی و علائم آن در زنان باردار مفید است. اسفناج حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث بهبود حرکات روده شده و یبوست و بواسیر یا هموروئید در زنان باردار را درمان می کند.

اسفناج حاوی گلیکولپیدی است که به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل می کند و درد های حاملگی را کاهش می دهد. مصرف اسفناج به دلیل وجود پتاسیم باعث کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری و پیشگیری از پره اکلامپسی در زنان باردار می شود. فیتو استروژن های موجود در اسفناج باعث تقویت پستان و افزایش شیر مادر در دوران شیردهی می شود.

اسفناج - رشد سیستم عصبی جنین
اسفناج موثر در رشد سیستم عصبی جنین

 خواص اسفناج در بارداری :

کاهش احتمال زودرس زایمان: اسفناج سرشار از فولات است که از سقط جنین و زایمان زودرس جلوگیری می کند. پیشگیری از کم خونی : به دلیل اینکه اسفناج سرشار از آهن و اسید فولیک است از کم خونی جلوگیری می کند. همچنین با خوردن اسفناج از کم وزنی نوزادتان جلوگیری کنید. پیشگیری از کمبود فلات : مصرف اسفناج در طول بارداری از اسهال، ضعف و خستگی، ورم لثه و بی اشتهایی جلوگیری می کند.کمک به رشد ریه جنین کمک می کند : این گیاه سرشار از بتاکاروتن است که به عنوان یک کمک کننده به رشد ریه های جنین شناخته شده است.

اسفناج
اسفناج دارای بتاکاروتن ضروری در بارداری

جلوگیری از یبوست و بواسیر :

اسفناج حاوی مقدار زیادی فیبر می باشد که از این بیماری در بارداری جلوگیری می کند و به دلیل اینکه یک ماده خوراکی ضد التهابی است باعث تسکین درد می شود.

کاهش فشار خون بالا و خواص اسفناج :

در طول بارداری ممکن است فشار خونتان بالا برود که برای مادر بسیار خطرناک استشما می توانید با مصرف اسفناج به تنظیم فشار خونتان کمک کنید.

کاهش فشارو اسفناج
اسفناج – کاهش فشار خون دربارداری

تقویت سیستم ایمنی بدن :

این گیاه خوراکی یک آنتی اکسیدان طبیعی است و سرشار از ویتامین ث می باشدکه سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماری ها قوی می سازد.

فراهم کردن کلسیم مورد نیاز :

در طول بارداری در صورت کمبود کلسیم ،کودک شما کلسیم مورد نیازش را از استخوان شما برداشت می کند. در فراهم کردن کلسیم برای کودکتان از اسفناج استفاده کنید به دلیل اینکه سبزی خوراکی حاوی مقدار زیادی کلسیم می باشد. مصرف بیش از حد اسفناج باعث ایجاد زایمان طولانی مدت و در طی زایمان ممکن است خون زیادی ازشما از دست برود.

 خواص اسفناج در رشد کودکان

اسفناج یکی از بهترین منابع مواد معدنی ضروری برای رشد و تکامل نوزادان و کودکان است، کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج هر دو برای رشد استخوان ها ضروری هستند و آهن و پتاسیم موجود در اسفناج برای رشد مغز مفید است. اسفناج حاوی مقادیر بالایی فیبر است که مشکلات گوارشی و یبوست را در نوزادان و کودکان درمان می کند. کرم روده یکی از مسائل بهداشتی است که اغلب کودکان به آن دچار می شوند، اسفناج دارای خواص آنتی هولمتیک است و برای درمان کرم روده مفید می باشد.

اسفناج و رشد کودکان
اسفناج  دارای کلسیم و منیزیم موثر در رشد کودکان

خواص اسفناج در دیابت و قند خون

اسفناج حاوی مقادیر بالایی استروئیدهای محافظتی به نام فیتوکدستروئید ها می باشدکه متابولیسم گلوکز را افزایش می دهند و به کاهش قند خون بالا در افراد دیابتی کمک می کنند.مقادیر قابل توجه اسید آلفا لیپوئیک و فیبر موجود در اسفناج حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و برای درمان دیابت مفید می باشد.

 خواص اسفناج  در کبد و کبد چرب

اسفناج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات، آب و آنتی اکسیدان هایی است که برای سلامت کبد مفید هستند، تحقیقات نشان داده که سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج برای سم زدایی از کبد و درمان کبد چرب مفید هستند.

فشار خون و  خواص اسفناج

اسفناج حاوی مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم است که باعث کاهش فشار خون بالا می شود، همچنین مقادیر بالای فولات موجود در اسفناج با گشاد کردن رگ های خونی باعث بهبود جریان خون و کاهش فشار خون بالا می شود.

 معده، زخم معده و دستگاه گوارش

اسفناج خاوی مقادیر بالایی فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و زخم معده و بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

 یبوست و خواص اسفناج

مواد مغذی موجود در اسفناج برای درمان سندرم روده تحریک پذیر مفید هستند و مقادیر بالای فیبر موجود در اسفناج به حرکات منظم روده کمک کرده و یبوست را درمان می کند.

سرطان و خواص اسفناج

مطالعات نشان داده که سبزیجات برگ سبز از جمله اسفناج حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند کنئوکسانتین و ویولاکسانتین و کاروتنوئید هستند که از انواع سرطان و تومور پیشگیری می کنند. همچنین کلروپلاست و کلروفیل موجود در اسفناج باعث کاهش آسیب رادیکال های آزاد در بدن شده و برای درمان سرطان مفید هستند.

اسفناج و بیماران قلبی

اسید نیتریک موجود در اسفناج گردش خون را بهبود بخشیده و با کاهش فشار خون بالا به درمان بیماران قلبی کمک می کند. همچنین اسفناج از بیماری های آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته ی قلبی پیشگیری می کند.

سرماخوردگی و خواص اسفناج

اسفناج حاوی مقادیر بالایی ویتامین A و ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان بیماری های باکتریایی و ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلونزا مفید هستند.

 خواص اسفناج و چشم

اسفناج حاوی مقادیر بالای ویتامین A می باشد که برای حفظ سلامتی شبکیه، ماکولا و قرنیه چشم مفید هستند. کاروتنوئید های لوتئین و زاکسنتین موجود در اسفناج از بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن مانند : آب مروارید و دژنراسیون ماکولار پیشگیری می کند.

 پوکی استخوان و خواص اسفناج

اسفناج غنی از ویتامین K است که برای سلامت استخوان ها حیاتی بوده و مقادیر بالای کلسیم موجود در آن از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

استرس، اضطراب و افسردگی

مقادیر بالای روی و منیزیم موجود در اسفناج استرس و اضطراب را کاهش داده و برای درمان افسردگی مفید هستند،همچنین مصرف اسفناج برای درمان بی خوابی مفید می باشد.

اسفناج -کاهش استرس
اسفناج -کاهش استرس

 کم خونی و خواص اسفناج

اسفناج حاوی مقادیر بالایی فولات و آهن است که می تواند از کم خونی و آنمی جلوگیری کند،علاوه بر این آهن موجود در اسفناج باعث افزایش اکسیژن بدن شده و خستگی را درمان می کند.

خواص آب اسفناج

آب اسفناج-درمان کم خونی
آب اسفناج درمان کم خونی

آب اسفناج حاوی مقادیر بالایی فولات و آهن است که به تشکیل گلبول قرمز در بدن کمک کرده و برای درمان کم خونی مفید می باشد، بسیار قلیایی است و می تواند برای درمان روماتیسم مفید باشد، مقادیر بالایی ویتامین C دارد که از بیماری های لثه پیشگیری کرده و برای سلامت دهان و دندان مفید می باشد، حاوی فلاونوئیدها، کلسیم و کلروفیل است که به جلوگیری و درمان انواع مختلف سرطان کمک می کند،

آب اسفناج غنی از ویتامین A بوده و برای بهبود بینایی و درمان مشکلات بینایی مانند آب مروارید و شب کوری مفید است. استویتامین K موجود در آب اسفناج برای تقویت استخوان ها و پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشد، آب اسفناج حاوی ویتامین های B است که برای تقویت و رشد مو و درمان ریزش مو مفید است، آب اسفناج برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است و به رفع لک های پوستی و درخشان تر شدن پوست صورت کمک می کند.

عوارض و مضرات اسفناج

اسفناج حاوی مقادیر بالایی اگزالات است که خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد، زیاده روی در مصرف اسفناج به دلیل وجود اسکالیک اسید نفاخ است و باعث اختلال در هضم و تشدید علائم سندروم روده تحریک پذیر می شود، زیاده روی در مصرف اسفناج به دلیل وجود اگزالات باعث تشدید علائم بیماری های :کفیبروزیس کیستیک، فیبرومیالژیا، بیماری تیروئید، آرتروز و آسم می شود. مقادیر بالای ویتامین K موجود در اسفناج ممکن است با داروی وارفارین تداخل ایجاد کند

ارزش غذایی اسفناج

کالری : ۲۳،فیبر : ۲٫۲ گرم،پروتئین : ۲٫۹ گرم،قند : ۰٫۴ گرم،کربوهیدرات : ۳٫۶ گرم،چربی : ۰٫۴ گرم

خواص درمانی آن :

بادشکن،مقوی و نیروبخش است،عطش را تسکین می دهد.گلبول‏های قرمز خون را زیاد و کم خونی را برطرف می‌کند.ضد سرطان است. بواسیر را درمان کرده، تخلیه مدفوع را آسان‏تر و دستگاه گوارش را پاک می کند. به رفع ورم زبان کوچک، ورم ریه و ورم روده کوچک کمک می‏کند.عصاره آن را با شکر مخلوط کنید، در درمان یرقان یا زردی، تکرر یا سوزش ادرار، درد کمر موثر است و به سوزاندن اخلاط صفراوی کمک می‏کند.

نهوه استفاده

هجده ساعت هیچ‏ چیز نخورید. بعد دوکیلو اسفناج را بپزید و با فشار آب آن را بگیرید، کمی نمک پاشیده و بخورید؛ جهت دفع کرم کدو موثر است. هر روز آب اسفناج تازه را گرفته، با روغن بادام‏ شیرین به‏ مقدار مساوی مخلوط کرده و به کودک بخورانید. باعث رشد می‌شود.آب یک مشت اسفناج و یک مشت شاهی تازه را بگیرید و هر روز صبح ناشتا یک فنجان بنوشید. تب را کاهش می‌دهد، بستگی جسمی و عصبی را برطرف و نیروی اراده را تقویت می‌کند. آب خام یا پخته آن را در گلو غرغره کنید،درد گلو را تسکین می‏دهد.

اسفناج تازه را بکوبید و ضماد کنید. دمل را باز می‌کند، درد مفاصل را تسکین می‌دهد و ورم آن را فرو می نشاند. آن را در روغن زیتون پخته و ضماد کنید. به درمان سودا، انواع سوختگی و زخم‏های بزرگ کمک می‌کند. پخته آن را با سفیداب مخلوط کرده و بر بدن بمالید. انواع جوش را برطرف می کند.

توجه :

کسانی که کبد حساس، ورم معده یا ورم روده دارند و کسانی‏ که به سنگ کلیه، سنگ مثانه، سنگ صفرا، تورم مفاصل یارماتیسم مبتلا هستند، بهتر است از مصرف آن بپرهیزید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *